Spring til indhold

Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland er et kulturhistoriske museum for borgere og besøgende i Midt- og Vestsjælland.

Museum Vestsjælland er det statsanerkendte kulturhistoriske museum for besøgende og de godt 285.000 borgere i Midt- og Vestsjælland.

Museet arbejder med forhistorie, middelalder, renæssance og nyere tid. Inden for sit ansvarsområde arbejder museet også med kunst med tilknytning til museets geografiske ansvarsområde, hvor denne er af betydning for forståelsen af den lokale kulturhistorie.

Arv og historie

Museet tilbyder blandt andet forskningsbaserede særudstillinger, har fokus på brugerinddragelse og samarbejder på tværs af kommuner, institutioner, virksomheder og foreninger.

Det er genstande, arkivalier, fotos, interviews, undersøgelser, forskning og meget mere, at du på museet kan få kendskab til og ny viden om vores fælles kulturarv og historie.

Museet er resultatet af fusionen mellem Holbæk Museum, Kalundborg Museum, Museum Odsherred, Ringsted Museum og Arkiv og Sydvestsjællands Museum. Det geografiske ansvarsområde dækker Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø Kommuner.

Museum Vestsjællands 11 forskellige besøgssteder kan du få et væld af oplevelser og møde den lokale kulturhistorie fra fortid til nutid og fra almueliv til magtens elite. Du kan læse mere om museet herunder.

Museum VestsjællandFeedback

Sidst opdateret

24.06.2021

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme