Spring til indhold

Planlæg din tur

Der er flere ting, du kan overveje inden, du tager på tur på Istidsruten. Her får du et overblik.

Der findes ikke en rigtig eller forkert måde at være cykelturist på Istidsruten. Om du er til kortere eller længere ture, med overnatning ude i det fri eller på et dejlig b'n'b afhænger af dine behov og lyster.

Husk at du altid kan kombinere cykling med toget. Der findes 13 togstationer inden for 1 km af Istidsruten

Det vigtigste er, at du får en god oplevelse og laver minder for livet.

Hvor vil du cykle?

Du ved, du gerne vil afsted på Istidsruten - men hvor vil du cykle hen? Planlæg for eksempel din natur efter geografi, oplevelser eller natur.

Styr på cyklen

Når du har fundet ud af, hvilket område af ruten du vil udforske, så er der et par ting, du kan overveje, inden du kaster dig op på cyklen og drøner ud på Istidsruten.

Transport til og fra Istidsruten

Du kan begynde din cykeltur på mange måder, for hvordan ønsker du at komme til og fra ruten? Er du til det tohjulet, firehjulet eller offentlige?

Find vej - trykte cykelkort, app og GPX

Der er mange måder at finde vej på Istidsruten. Du kan både køre efter landskabet, trykte cykelkort, Istidsrutens egen app eller GPX-filer

Overnatning på Istidsruten

Langs med ruten er der forskellige muligheder for overnatning. Det er både i shelters, på campingpladser, vandrehjem, bed-and-breakfasts og bondegårde.

Hvilke regler gælder på turen?

Som cyklist i Danmark må du cykle på veje og stier i skove og på markveje. Hele Istidsruten er lagt på offentlige veje eller på veje, hvor der er lavet særaftale med lodsejerne.


Feedback

Sidst opdateret

22.03.2021

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme

På Istidsruten er der 2 apps, som kan guide dig rundt i landskabet og bidrage til gode oplevelser. Det er "Istidsruten" og "Tidslommen".

Læs mere om de to apps her.